Gerinc Percek: Állni, állni, álldogálni...

Újra szeptember, kezdődik a suli, folytatódik a munka. Gerinc Percek rovatunkat pedig azzal folytatjuk, hogyan álldogáljunk egy helyben. Mert gyakran tesszük ezt a buszmegállóban, az áruházi sorban, a munkahelyi büfében…

Az állással önmagában semmi gond, sőt, százszor hálásabb érte gerincünk, mintha ülnénk. Ezzel együtt érdemes megfigyelni, hogyan állunk meg azon a ponton, ahol lecövekelni kényszerültünk, és mi történik kb. egy perc elteltével.

Billentjük a csípőt és teljes testsúlyunkat az egyik lábunkra visszük. Ezzel felemásan terheljük az egész mozgásszervrendszert. (Ráadásul az esetek többségében nem is azonos ideig állunk egyik majd a másik lábunkon, így összességében is aránytalan terhelésnek van kitéve valamelyik oldal.)

Akkor is igyekezzünk megtartani a két lábon való, egyenes állást, ha hosszabb ideig kell egy helyben állnunk! Ügyeljünk rá, hogy a két talpon egyenletesen oszlassuk el a testsúlyt!

S vajon egy-egy talpunkon belül melyik az a 3 pont, melyen a testsúly optimális esetben eloszlik? A Gerinc Percek sorozat ezzel folytatódik...

Írj, ha kérdésed, kérésed van!

Minden jog fenntartva! © Rea Yoga
Honlap: blaho.hu